Advertisement

Kas yapmanın yolları | Kas yapma teknikleri





Kas yapma yolları

Kaslı erkekleri gördüğünüz zaman siz de kas yapmak mı istiyorsunuz? Neden benim böyle kaslarım yok mu diyorsunuz? Kısa sürede en azından kol kaslarımı ve göğüs kaslarımı geliştirmek istiyorum diyerek çalışmaya karar verip sonra hiç bir sonuç elde edemeyip her şeyden vazgeçiyor musunuz? Canınızı sıkmayın. Bu konuda sizin en etkili rehberiniz sitemizdeki etkili kas yapma programlarıdır.  Yoksa neden benim baklava kaslarım yok diye mi yakınıyorsunuz? O zaman  Öncelikle Lazar Angelov gibi mi olmak istersiniz yoksa Çağatay Ulusoy gibi mi? Bu sorunun cevabı sizin için nedir? Kas yapmakiçin üç konuya önem vermeniz gerekiyor: Birincisi hareket, ikincisi beslenme ve üçüncüsü ise dinlemedir.

Kas yapmak için 15 öneri

  1. Hareketleri doğru yaptığınızdan emin olmalısınız.
  2. Mümkünse spor salonuna gidin.
  3. Protein tozuna 6 ay düzenli olarak vücut geliştirme yapmadıysanız başlamayın.
  4. Kaliteli beslenme kurallarına uygun olarak beslendiğinizden emin olun.
  5. Protein oranı yüksek gıdalarla beslenip uygun miktarda protein  tükettiğinizden emin olun.
  6. Günde  8 saat uyumaya çalışın.
  7. Mümkünse interneti sınırlamalısınız çünkü beslenmenizi ve sporunuzu olumsuz etkileyecektir.
  8. Öncelikle haftada bir kez bir bölgeyi çalıştırın. Örneğin birinci gün göğüs çalıştıysanız, ikinci gün dinlenin. Üçüncü gün kol kası çalışın. Dördüncü gün dinlenin. Beşinci gün omuz çalışın. Altıncı gün dinlenin. Yedinci gün bacak kası çalışın.
  9. Sık sık program değiştirmeyin. Bir programı en az 4 hafta uygulayın. İkinci haftadan sonra ağırlıkları artırmak suretiyle aynı programları daha büyük ağırlıklar ile hocanız yardımıyla yapın.
  10. Günde en az dört öğün beslenin ve her öğünde mutlaka proteinli yani peynir, et, süt, yumurta, balık, tavuk, kaşar peyniri, fındık, fıstık, ceviz gibi gıdaları tüketerek kaslarınızı besleyin.
  11. Hareketlerin videolarını seyrederken çok dikkatli izleyin ve hemen ben bu hareketi öğrendim diyerek hataya düşmeyin. İyice öğrendiğinizden emin olduktan sonra hareketleri yapın. Böylece hem sakatlık riskini bertaraf edersiniz hem de hareketlerin etkiliğini artırarak daha hızlı kas yapmış olursunuz.
  12. Maddi imkanlarınız yoksa evde kas yapma hareketleri yazı dizimizi okumanızı öneririz. Evde kas yapma teknikleri aslında sanıldığının aksine çok etkili sonuçlar verebiliyor. Yeter ki azimli ve emin adımlarla yürüyün. Kas geliştirmeye kendinizi ve yaşamınızı odaklayın.
  13. Vücut geliştirme programınızda sadece  göğüs kası ve kol kası hareketleri olmasın. Aynı zamanda erkeklik hormonu artıran bacak kası geliştirme hareketleri de olsun.
  14. Eğer yeni başladıysanız ilk olarak küçük ağırlıklarla çalışmaya başlayın. Örneğin altı haftalık bir kol kası geliştirme çalışmasında ilk bir hafta 3 kiloluk dambılları kullanabilirsiniz. Her hafta ağırlıkları bir kilo (1 kg) artırmanız daha faydalı olacaktır.
  15. Kilol aldırıcı ve protein tozu kullanımı hakkında her şeyi araştırın ve kullanıp kullanmamaya bu araştırmanın sonucunda karar verin. Mümkünse proteinli besinler kullanarak bunları kullanmayın.
Bu makalede sizler için etkili bir kas yapma yolları rehberi hazırladık. Yukarıdaki resimlerde kas yapma teknikleri açısından hareketler, beslenme ve dinlenme ile ilgili linklere tıklayarak hareketlerin nasıl yapıldığını, kas yapma yöntemleri açısından beslenmenin nasıl olması gerektiğini ve dinlenmenin de kas yapmak açısından ne kadar önemli olduğunu öğrenin, bunlar ile ilgili makalelerimizi de okuyup, videoları dikkatli bir şekilde izleyin. Kas yapmakaslında çok kolay. Her şey siz de bitiyor açıkçası. Özellikle kas geliştirme hareketleri ile ilgili videoları dikkatli bir şekilde izleyip, hareketin yapılış rehberlerini anlayarak okuyun. Biz soracağınız her soruya cevap vermeyi bekliyoruz. Her şey sizin için!